Madres paralelas

Pedro Almodóvar
Wed 12 Jan 22 - Tue 15 Feb 22
  • Caution with children up to 9 years of age
  • Fear
  • Foul language

Na het grote succes van zijn autobiografische 'Dolor y Gloria' brengt de Spaanse meester Pedro Almodóvar vrouwen en moeders weer naar het middelpunt van zijn werk. Met prachtige rollen voor Penélope Cruz en Milena Smit. De film opende het filmfestival van Venetië, waar Cruz trouwens de prijs voor beste actrice in ontvangst mocht nemen. 

Spanjes meest invloedrijke regisseur brengt daarmee een verrassend politiek getint melodrama over twee alleenstaande vrouwen die ongepland zwanger zijn. Janis (Penélope Cruz) is een professionele fotograaf, die van een relatie met een getrouwde antropoloog zwanger raakte. In het ziekenhuis ontmoet ze de veel jongere Ana. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.

De vrouwen bevallen beiden van een meisje. De weinige woorden die ze met elkaar wisselen, vormen de basis voor een sterke band. Maar een schokkende ontdekking, die verweven is met het trauma van de Spaanse burgeroorlog, zal hun vriendschap zwaar op de proef stellen. 

Niemand kan zo meesterlijk balanceren tussen telenovela en cinema, tussen kunst en kitsch als Almodóvar. Een fascinerende blik op moeders en moederschap.

direction
Pedro Almodóvar
cast
Penélope Cruz, Rossy de Palma, Aitana Sánchez-Gijón
duration
123 min
year
2021
country
Spanje, Frankrijk
language
Spaans
  • Caution with children up to 9 years of age
  • Fear
  • Foul language

In het mooie melodrama Madres paralelas bezingt Pedro Almodóvar het moederschap in zachte en harde toonaarden tegelijk.

Knack Focus