MOOOV for Dementia

Een festival om nooit te vergeten...

Van dinsdag 14 december tot en met zondag 26 december organiseert MOOOV, in samenwerking met UGC, de Stad Turnhout, Alzheimer Liga Vlaanderen en het Regionaal Expertisecentrum Dementie Tandem een filmfestival rond het thema dementie.

 

Dementie is een verschrikkelijke ziekte. Het is een wereld waarin je vergeet waar, met wie en wat je bent. Om te zien hoe een geliefde van je aan deze ziekte leidt en daardoor nooit meer hetzelfde zal zijn, is al minstens even zwaar.  De voorbije maanden kwamen verschillende films rond deze ziekte en mensen met dementie op het grote scherm. Elke film belicht op zijn manier het onderwerp dementie. MOOOV brengt deze films gedurende twee weken naar Turnhout. Niet alleen veel stof tot nadenken maar ook tijd om je te laten verrassen en ontroeren.

Partners van dit festival zijn Alzheimer Liga Vlaanderen en het Regionaal Expertisecentrum Dementie Tandem.

Alzheimer LIga is hét aanspreekpunt voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en iedereen die geraakt wordt door dementie. Als patiënten- en vrijwilligersorganisatie pleiten zij voor een maatschappij waarin iedereen recht heeft op zijn eigen plek en dementie bespreekbaar is, met oog voor wat er wel kan, zorg op maat en een kwaliteitsvol leven.

www.alzheimerliga.be      
www.steunhetgevecht.be 

                                  

Het Regionaal Expertisecentrum Dementie Tandem is een erkend expertisecentrum en netwerk rond dementie in de Kempen. Het ECD zet sterk in op sensibilisering en wil voor iedereen een aanspreekpunt zijn bij vragen over dementie. Vanuit een emancipatorische visie zoeken ze samen met jou naar gepaste antwoorden op noden die zich stellen.

www.dementie.be/tandem