di 8 dec 20 20:00
VERWACHT

The Perfect Candidate

Haifaa Al Mansour
  • 8 dec
    20:00
    Brugge,
    Cinema Lumière

Een openhartige kijk op de Saoedi-Arabische samenleving waarin vrouwen vaak tevergeefs door het glazen plafond proberen te breken.

Maryam is dokter in een hospitaal in een klein stadje in Saoedi-Arabië. Als ze naar Riyadh wil reizen om te solliciteren naar een chirurgische functie in een groot ziekenhuis, wordt haar het recht ontzegd om te vliegen. Ze is ongehuwd en heeft een bijgewerkte vergunning nodig, ondertekend door haar vader, die helaas afwezig is. Opgehitst door dit reisverbod besluit ze zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in haar stad. Maar hoe kan een vrouw een politieke campagne voeren in dit land?

Al Mansour maakt een gelaagd familiedrama van Maryams politiek missie. Ze schetst op liefdevolle wijze hoe de nieuwe kandidaat bijstand krijgt van haar zussen, maar laat ook zien hoe Maryams vader, een muzikant, zich zorgen maakt over haar progressieve waarden. Tijdens een tournee met zijn band langs meer conservatieve oorden, beseft hij dat Maryams missie er een is van creatieve openheid en vrijheid van meningsuiting.

speelduur
101 min
releasedatum
wo 25 nov 20
jaar
2019
land
Saoedi-Arabië
taal
Arabisch
  • Let op met kinderen tot 6 jaar

"A message movie admirable for its subtlety as well as its execution, The Perfect Candidate faces oppression and powerfully advocates for change."

Rotten Tomatoes