wo 5 aug 20 22:00

J'ai perdu mon corps

Jérémy Clapin
  • 5 aug
    22:00
    openluchtfilm
    Brugge,
    Binnentuin Gezellehuis

Een bizar en vrij macaber idee leidt ons naar een van de meest fascinerende films van het jaar. In ‘J’ai perdu mon corps’ waant een hand - jawel - zich aan een epische tocht door Parijs op zoek naar zijn lichaam.

In een lab ergens in Parijs opent de deur van een koelkast om een ongewilde gast naar buiten te laten: een hand klimt uit de frigo op een menselijk skelet en lanceert zichzelf uit raam. Het spinachtige lichaamsdeel werd onder ambigue omstandigheden gescheiden van zijn lijf, een jongeman met de naam Naoufel. 

In handgerelateerde flashbacks herinnert het ledemaat zich zijn leven als deel van het geheel: pianolessen, pizza bezorgen, overvallen worden door kalverliefde. Eenzaam maar vastberaden begint de hand aan zijn odyssee, op zoek naar (de rest van) zichzelf. 

Jérémy Clapin levert met ‘J’ai perdu mon corps’ een heerlijk onconventionele en onverwacht poëtisch handgetekende animatiefilm, die hoge ogen gooide in Cannes en in Annecy de prijs voor Beste Animatiefilm en de Publieksprijs in de wacht sleepte. Hij inspireerde zijn film op het boek ‘Happy Hand’ van Guillaume Laurant, die ook meewerkte aan het scenario.

regie
Jérémy Clapin
cast
Hakim Faris, Victoire Du Bois, Patrick d'Assumçao
speelduur
81 min
jaar
2019
land
Frankrijk
taal
Frans
onderdeel van:
uitZOMERlijk

A highly original and rather touching account of loss, both physical and emotional, this is the kind of mature animation flick that could find traction beyond the fest circuit.

The Hollywood Reporter