releasedatum:

The Great Green Wall

Jared P. Scott

De effecten van de urgente klimaatsveranderingen in Afrika op microniveau aan het licht gebracht. Een emotioneel oprechte documentaire met de visie: It all starts with the change of the mindset.

De Grote Groene Muur is een van de meest inspirerende en urgente bewegingen van deze tijd. Dit door Afrika geleide initiatief heeft als doel een nieuw wereldwonder van 8000 km over de hele breedte van het continent te laten groeien om de levens van miljoenen mensen die in de frontlinie van klimaatverandering leven, te transformeren.

De Malinese zangeres Inna Modja reist parallel aan de Grote Groene Muur van Senegal tot Oost-Afrika om de effecten van de urgente klimaatsveranderingen op microniveau aan het licht te brengen. Voedselschaarste, conflicten en migratie bewijzen dat hele streken en volkeren in een kwalijke toestand verkeren. Inna ontmoet tijdens haar tocht verschillende artiesten en muzikanten die allen de maatschappelijke ontwrichting als onderwerp van hun kunst nemen. De hoop in hun muziek doet leven en vertrouwen in het megalomane plan om de oprukkende Sahara terug te dringen door het aanplanten van een lange bosgordel. The Great Green Wall is niet alleen een documentaire die de actualiteit van de klimaatveranderingen in een voelbare werkelijkheid toont, hij getuigt van humanisme, activisme en vooral: verbondenheid. 

regie
Jared P. Scott
speelduur
90 min
jaar
2019
land
UK
taal
English, French, Bambara, Tigrigna, Hausa
onderdeel van:
in de bioscoop

A gorgeous, terrifying tableau of the world’s most vulnerable people rising to their greatest battle – climate change. Een prachtig, angstaanjagend tableau van 's werelds meest kwetsbare mensen die hun grootste strijd tegemoet gaan: de klimaatverandering.

BEV QUESTAD (itsjustmovies)