di 21 apr 20 - vr 26 feb 21

Nuestras madres

César Díaz

Regisseur Cézar Diaz komt uit Guatemala, maar woont al 20 jaar in België. Zijn eerste langspeelfilm won in Cannes de Caméra d’Or voor beste debuutfilm.

Ernesto is een jonge forensisch antropoloog die moet identificeren wat in de ontelbare, ongemarkeerde graven, is overgebleven van de lichamen van de vele mensen die tijdens de burgeroorlog verdwenen. Op een dag daagt Mayavrouw Nicolasa op en vraagt Ernesto’s hulp om de overblijfselen van haar man terug te vinden die in 1982 vermoord werd, omdat hij de rebellen van voedsel voorzag. Wanneer ze een foto van haar man met een rebellenleider toont, herkent Ernesto zijn vader. Niet alleen een prachtige filmparel, ook een onverwacht spannend verhaal over de impact van oorlogsdaden. Deze film grijpt je aan op een serene wijze, omdat de regisseur alle geschiedkundige ballast overboord heeft gegooid en zich volledig focust op de zoektocht van Ernesto naar zijn vermiste vader. Zonder sensatie ontwikkelt zich een oprecht en geloofwaardig menselijk drama. 


Voor al wie geïnteresseerd is in de geschiedenis en het leven van indianen in Latijns-Amerika is Nuestras Madres een absolute must.

regie
César Díaz
cast
Emma Dib, Armando Espitia
speelduur
78 min
releasedatum
wo 13 nov 19
jaar
2019
land
België, Frankrijk, Guatemala
taal
Spaans

De aangrijpende film maakt indruk door zijn sobere, impressionistische stijl en verteltrant.

De Tijd