Van 6 tot 21 oktober kan je in de Warande het tweede Arab Cartoon Festival meemaken. Tegelijkertijd kan je van 17 tot 20 oktober films uit het Midden-Oosten zien op het Oase Film Festival.

Centraal in het Arab Cartoon Festival staat de expo met vijftig cartoons uit het Midden-Oosten en Noord- Afrika. Daarbovenop kan je ook via theater, dans, muziek, workshops en debatten kennis maken met de cultuur van de regio en hoe oost en west elkaar wederzijds beïnvloeden. Tegelijkertijd kan je van 17 tot 20 oktober films uit het Midden-Oosten zien op het Oase Film Festival. Het festival sluit feestelijk af met DJ Lefto en Food For Ya Soul.

Dit jaarlijkse festival wil niet alleen een brug slaan tussen de Arabische wereld en de Belgische samenleving, onze samenlevingen wordt ook onder de loep genomen. 

Thema dit jaar is ‘Cracks in Society / Barsten in de Samenleving’. Naast de expo kan je ook via theater, installaties, dans, muziek, workshops en debatten kennis maken met de cultuur van de regio en hoe oost en west elkaar wederzijds beïnvloeden.Tijdens het festival kunnen bezoekers genieten van gerechten uit het Midden-Oosten in café Barzoen.

Het Arab Cartoon Festival en Oase Film Festival worden georganiseerd door Omnes vzw in samenwerking met cultuurhuis de Warande en MOOOV en wordt gesteund door de Stad Turnhout, Moussem vzw, Stripgids en Architects in Motion.

Praktisch

  • Locatie
    Warande
    Warandestraat 42,
  • Datum
    06 october 2017 - 21 october 2017

Film(s) vertoond tijdens dit evenement