MOOOV | Educatie Broederlijk-Delen

Na de krokusvakantie trekt de jaarlijkse campagne van Broederlijk Delen weer door het land. Focus in 2019 ligt op Guatemala en de ongelijke verdeling van de vruchtbare landbouwgronden met armoede en ondervoeding als gevolg.

Om het campagnethema binnen de scholen inhoudelijk bespreekbaar te maken, zetten Broederlijk Delen en MOOOV twee Guatemalteekse films extra in de kijker: eentje voor leerlingen van het 2de tem 3de leerjaar en eentje voor leerlingen vanaf het 3de middelbaar. Bij de films is lesmateriaal beschikbaar dat vanaf begin december extra wordt uitgebreid met input rond de campagne van Broederlijk Delen. Scholen die een voorstelling van onderstaande films willen organiseren in het kader van Broederlijk Delen, kunnen hiervoor terecht bij MOOOV.

De inschrijvingen voor dit aanbod zijn helaas afgesloten.

Filmportret

©ThomasDeBoever

Voor de leerlingen van het 4de leerjaar tem het 2de middelbaar werkte Broederlijk Delen aan een filmportret met bijhorend lesmateriaal.

summary title

Gastspreker

Nodig je graag een specialist ter zake uit om het thema van de film of de campagne van Broederlijk Delen inhoudelijk nóg verder uit te diepen?