Na de krokusvakantie trekt de jaarlijkse campagne van Broederlijk Delen weer door het land. Focus in 2019 ligt op Guatemala en de ongelijke verdeling van de vruchtbare landbouwgronden met armoede en ondervoeding als gevolg.

Om het campagnethema binnen de scholen inhoudelijk bespreekbaar te maken, zetten Broederlijk Delen en MOOOV twee Guatemalteekse films extra in de kijker: eentje voor leerlingen van het 2de tem 3de leerjaar en eentje voor leerlingen vanaf het 3de middelbaar. Bij de films is lesmateriaal beschikbaar dat vanaf begin december extra wordt uitgebreid met input rond de campagne van Broederlijk Delen. Scholen die een voorstelling van onderstaande films willen organiseren in het kader van Broederlijk Delen, kunnen hiervoor terecht bij MOOOV. Dit aanbod geldt van 25 februari tot 3 mei 2019.


Wat kan MOOOV voor je doen en wat kost dit? Alle praktische info op een rijtje:

 • Je kan kiezen voor een voorstelling in een bioscoop uit onderstaande lijst:
  • Antwerpen: Cinema Zuid
  • Beringen-Koersel: Roxy
  • Brugge: Kinepolis en Lumière
  • Dilbeek: Westrand
  • Genk: Euroscoop
  • Lier: CC Vredeberg
  • Mechelen: UGC
  • St.-Niklaas: Greta Weynzaal en Siniscoop
  • Turnhout: UGC
  • Mochten bovenstaande locaties niet in de buurt van jullie school liggen, dan doen we jullie graag enkele andere suggesties.
  • Prijs: €4,50/lln (filmvoorstelling + lesmateriaal)
  • schrijf je >> hier in voor een voorstelling en wij brengen alles volledig voor jullie in orde (zowel film + zaal) en bezorgen jullie het bijhorende lesmateriaal.

 

 

 • Inschrijven kan tot uiterlijk 28 februari 2019.


Digitaal visieweekend

Van vrijdag 25 januari tot en met zondag 27 januari middernacht krijg je de kans de films uit het aanbod van Broederlijk Delen, via onze site te bekijken. Zo krijg je meteen een idee van de films en hoe ermee aan de slag te gaan in de klas. Lekker eenvoudig en relaxed dus.

Inschrijven voor dit visieweekend is nodig en kan via >> dit formulier.

Op vrijdag 25 januari ontvang je van ons dan een paswoord,

Hoe gaat dit allemaal in zijn werk?
Kom op vrijdag 25 januari terug naar deze pagina...

→ Klik daarna op de film van jouw keuze. Zo kom je op een pagina met meer info over de film, met een link naar het lesmateriaal en met een knop om de trailer bij de film te bekijken.

→ Onderaan elke filmpagina zie je een kader met doorverwijzing naar Vimeo. Je wordt gevraagd je paswoord in te geven om zo toegang te krijgen tot de film. Van zodra je jouw paswoord hebt ingegeven, begint de film te spelen.

→ Schrik niet: sommige films hebben enkel Engelse ondertitels tijdens dit visieweekend. Uiteraard tonen wij voor jullie leerlingen altijd Nederlands ondertitelde of Nederlands gesproken versies. Dat spreekt voor zich.

Welke browser?
Wij hebben het systeem uitgetest in Internet Explorer, Firefox en Chrome. Binnen geen enkele browser ondervonden wij problemen.

Meldt jouw browser dat je geen toegang krijgt omdat je naar een onveilige omgeving gaat?

→ Ga naar de instellingen van je browser door rechtsbovenaan op het tandwiel te klikken zodat je in je instellingen of opties terecht komt.

→ Ga van daaruit naar 'privacy en beveiliging'.

→ Scroll naar je phishing-bescherming. Als daar 'gevaarlijke inhoud blokkeren' is aangevinkt, vink dit dan uit. Dit zou het probleem moeten oplossen.

Filmportret

©ThomasDeBoever

Voor de leerlingen van het 4de leerjaar tem het 2de middelbaar werkte Broederlijk Delen aan een filmportret met bijhorend lesmateriaal.

summary title

Gastspreker

Nodig je graag een specialist ter zake uit om het thema van de film of de campagne van Broederlijk Delen inhoudelijk nóg verder uit te diepen?