Van Alveringem tot Zwevegem en van Balen tot Wuustwezel: een film vertonen met Ciné Horizon kan in elke gemeente van de provincie West-Vlaanderen en Antwerpen. Het enige wat je nodig hebt, is een prima accommodatie en het nodig enthousiasme om aan de slag te gaan!

 

Op zoek naar een goeie plek

Een fijne filmervaring beleef je in de best mogelijke omstandigheden. Idealiter in een cinema- of theaterzaal van het lokale cultureel centrum. Misschien heeft een school of een bedrijvencentrum ook wel een mooie, degelijk uitgeruste ruimte? Een goede verduistering met comfortabele zitgelegenheid is wel een must.

Maar soms loont het om even out of the box te denken en om bijvoorbeeld comfort in te ruilen tegen een waanzinnig exclusief kader. We geven graag enkele ideeën mee die ongetwijfeld garant staan voor een onvergetelijke cinema-ervaring!

 • Een kerk. In Vlaanderen is iedere gemeente gezegend met één of meerdere parochies en dus ook met één of meerdere kerkgebouwen. Steeds vaker staan priesters open voor het idee om in de kerk een film te draaien. Maak wel de filmkeuze samen met de lokale gemeenschap, zo kom je achteraf niet voor onaangename discussies te staan!
   
 • Een fabriekspand. Verlaten, leegstaand, te koop of gewoon vrij op een weekavond: fabriekspanden zijn plezante locaties om mee aan de slag te gaan en om zelf in te kleden, zelf een bar in onder te brengen, etc. Hou wel rekening met de veiligheid van je bezoekers!
   
 • In openlucht. Filmvoorstellingen onder de sterren, bij een vijver of in een park, kan het nog gezelliger? Plan je een voorstelling in de late zomer? Overweeg dan zeker een film in de gezonde buitenlucht. Hou wel rekening met een flinke meerkost voor projectie én met de zomerzon, want een film tonen in buitenlucht kan pas 's avonsd na zonsondergang!
   
 • In een parkeergarage. Een ideetje waar we zelf al een tijdje mee spelen. Huur een aantal parkeerplaatsen af in een ondergrondse garage en projecteer een film op deze knotsgekke locatie. Meer volk dan verwacht? Dan betaal je gewoon extra parkeerplaatsen!
   
 • Een container. Huur een scheepscontainer, laat 'm leveren in jouw gemeente en installeer er projectiemateriaal in. Zo heb je onmiddellijk een black box. Wanneer je er twee huurt, heb je er zo een impromtu bar bij!