Ciné Horizon haalt films uit alle hoeken van de wereld naar jouw gemeente!

Ciné Horizon is een project van MOOOV, de provincie Antwerpen en het Wereldhuis van de provincie West-Vlaanderen. Ontdek parels uit het alternatieve filmcircuit van overal ter wereld, in jouw lokale gemeente: met Ciné Horizon kan je bijzonder eenvoudig én voordelig een lokale filmvoorstelling organiseren van een film met zicht op de wereld.

Waarom kiezen voor wereldfilm?

Film is een machtig medium met een directe emotionele en sociale impact. Want een film kijken, dat is mensen ontmoeten in een aangename sfeer. Tegelijk houden films de vinger aan de pols van de hedendaagse samenleving.

Door het zien van films uit de hele wereld krijg je meer voeling met andere volkeren, culturen en realiteiten. De visie van een regisseur uit Afrika of Azië kan zo ook jouw canvas op de wereld verruimen. 

Kriebelt het?

Kan je een geschikte accomodatie voorzien en instaan voor lokale organisatie en bekendmaking? Dan kunnen er jaarlijks in jouw gemeente minstens 3 (of maximaal alle films uiteraard) filmavonden geprogrammeerd worden onder de noemer 'Ciné Horizon'! 

Benieuwd waar en wanneer je naar films uit het nieuwe seizoensaanbod van Ciné Horizon kan gaan kijken? Neem dan een kijkje op onze 'Binnenkort bij MOOOV'-pagina. De kalender voor de lokale vertoningen in de provincie West-Vlaanderen vind je hier. De kalender voor de provincie Antwerpen vind je hier

Meer info?

Benny Haesebrouck - benny.haesebrouck@mooov.be - 050 34 83 54 (Ciné Horizon West-Vlaanderen)
Dolores Beysen - dolores.beysen@mooov.be - 014 47 23 34 (Ciné Horizon Antwerpen)

 

In jouw gemeente?

Van Alveringem tot Zwevegem en van Balen tot Wuustwezel: een film vertonen met Ciné Horizon kan in elke gemeente van de provincie West-Vlaanderen en Antwerpen. Het enige wat je nodig hebt, is een prima accommodatie en het nodig enthousiasme om aan de slag te gaan! Klik hier om verder te lezen.

Hoe ga je te werk?

Ciné Horizon kan in elke gemeente van de provincie Antwerpen en West-Vlaanderen. Je kiest één of meerdere films uit ons aanbod, je zorgt voor een geschikte accomodatie, je bepaalt de data van de filmavonden en je zorgt voor een goede promotie waarbij je volop de gemeentelijke promotiekanalen benut. Klik hier om verder te lezen.

Wat heb je nodig?

MOOOV zorgt zelf voor een kopij van de film op dvd of blu-ray en een folder voor de bezoekers met achtergrond over de film en concrete bouwstenen om zelf aan de slag te gaan binnen je gemeente. MOOOV zorgt ook voor de praktische regeling rond filmverhuur, SABAM en vertoningsrechten. Klik hier om verder te lezen.

Wat kost dit?

Deelnemen aan Ciné Horizon is gratis! Enkel de vertonings- en muziekrechten moeten betaald worden. Deze worden berekend aan de hand van het aantal aanwezigen, de inkomprijs en de fysieke drager van de film. Klik hier om verder te lezen.