Vertrekkend van een film is het vaak iets makkelijker actuele thema's toe te lichten, delicate onderwerpen naar voor te schuiven of gewoon een goed gesprek in de klas op gang te trekken. MOOOV trekt niet alleen met zijn filmfestival - eind april - door Vlaanderen maar biedt scholen het hele jaar door graag een interessant filmaanbod met bijhorend lesmateriaal.

Nieuw is dat we dit najaar, samen met partner 11.11.11 een filmprogramma aanbieden rond het thema migratie, zowel voor lager- als secundair onderwijs. Ideaal als aanzet voor een project of les rond de vluchtelingenproblematiek.

In OKTOBER en NOVEMBER kan je voor je klas of school een filmvoorstelling boeken van enkele titels die het thema 'migratie' extra uitlichten. Tijdens die twee maanden zetten we, samen met 11.11.11, dit thema namelijk extra in de verf. Op zoek naar een insteek om het onderwerp makkelijk aan te brengen in de klas? We kunnen je zeker verder helpen...!

De films uit ons aanbod zijn allen voorzien van lesmateriaal, wat een bespreking van de film of het thema in de klas vergemakkelijkt.

praktisch:

* filmvoorstelling op volgende locaties:
- CinemaZuid Antwerpen
- Roxy Beringen-Koersel
- Lumière Brugge
- Westrand Dilbeek
- Euroscoop Genk
- CC Vredeberg Lier
- UGC Mechelen
- ARhus Roeselare
- Siniscoop St.-Niklaas
- UGC Turnhout

* kostprijs: filmvoorstelling + lesmateriaal: 4€50/lln

* Liever een filmvoorstelling op school? Dat kan. Geef ons een seintje, dan bezorgen wij jullie de film.

* kostprijs: filmvoorstelling + lesmateriaal: 1€50/lln

Wil je meer info? Een voorstelling boeken? Mail naar dolores.beysen@mooov.be of kom naar onze visiedagen begin juni!

DE FILMS