Filmeducatie

Een heel jaar door zorgt MOOOV, zowel op vraag als tijdens het filmfestival,
voor een uitgebreid aanbod films voor alle leeftijden.

MOOOV presenteert er een ruim aanbod wereldfilms, voor alle onderwijsniveau's en type's; zowel voor kleuters, lager als secundair onderwijs, voor ASO, TSO, BSO en BuSO. Voor elk wat wils dus.
Nog niet bekend met ons aanbod? Zin om ook eens een kijkje te komen nemen? Alleen of met je klas? Het kan allemaal...

Je kan met je leerlingen naar ons filmfestival komen, aansluiten bij een thematische filmvoorstelling rond 'migratie' ism 11.11.11 of zelf een film uit ons aanbod boeken op een moment dat jullie het beste past. Misschien heb je een andere vraag die linkt aan film in de klas? Laat het ons weten, we zoeken graag mee naar het antwoord!

boeken van een schoolvoorstelling: dolores.beysen@mooov.be
alle andere filmeducatieve vragen: greet.stevens@mooov.be

Bij elke film die wij aan scholen aanbieden, maken wij een uitgebreide lesmap, die je als pdf gratis kan downloaden via de filmpagina’s zelf of die je via mail krijgt toegestuurd. Je kan op de filmpagina ook meteen doorklikken naar een digitale filmfiche, ideaal om de bespreking klassikaal te starten via het smartboard.

Lesmappen van iets oudere titels vind je in ons >> lesmappenarchief.

Een overzicht van alle filmfiches kan je terug vinden op >> www.filmfiches.be

Wil je graag doorheen het jaar met je leerlingen naar een film uit ons aanbod? Ook dat is mogelijk. Neem hiervoor contact op met dolores.beysen@mooov.be. Let wel: de formule film + busvervoer geldt exclusief voor de festivalperiodes. Een filmvoorstelling buiten de festivalperiode kost 4€50/lln. Leerkrachten gratis.

Op tijd en stond trekken wij door het land met een lading gratis films voor leerkrachten. De ideale manier om kennis te maken met ons schoolaanbod. Ben je er graag bij de volgende keer? >> hier vind je de data van de volgende gratis voorstellingen.