Over MOOOV

Vanaf 1 januari 2013 gaan Cinema Novo en Open Doek niet langer als twee aparte festivals door het leven , maar als een krachtig label dat garant staat voor ‘goede films, uit de hele wereld, én in heel Vlaanderen’.
MOOOV zal dan met een brede actieradius in heel Vlaanderen actief zijn.- Met festivals in Brugge, Turnhout, Genk, Sint-Niklaas, Lier, Beringen, Lommel, Roeselare en Dilbeek

- Een jaarwerking, met onder meer een wekelijks filmaanbod in Turnhout en Genk.

- Een educatief aanbod voor scholen

- Ondersteuning van bibliotheken

- Een eigen DVD-label

- Een aanspreekpunt / consultatiefunctie voor vragen en vertoningen allerhandeMOOOV mikt in 2014 op meer dan 100.000 bezoekers en de organisatie van meer dan 700 filmvoorstellingen.


MOOOV vroeg enkele voormalige gasten en juryleden wat ze MOOOV toewensten. Ziehier het resultaat:“Rekbaar en flexibel, open en dwars, het zit allemaal in de naam. De essentie van het leven is beweging en bewogen worden. On the road, dat is MOOOV, nieuwe ontdekkingen, dat is MOOOV,jezelf durven in vraag stellen om vanuit een nieuw perspectief nog meer het beste van jezelf te kunnen geven, dat is MOOOV. Als mens is het een nobel streven, voor een filmfestival is het een krachtig statement. Een geschenk ook, voor een almaar groeiend publiek in heel Vlaanderen. MOOOV to the future!”
 

Martin Heylen“Goeie films zien uit alle hoeken van de wereld: de goedkoopste en efficiëntste manier van reizen. Ik kijk nu al uit naar het moment waarop MOOOV's eerste film mij zal beroeren, mijn blik zal verruimen, mij zal inspireren. Ik wens MOOOV een lange, intense, veelbelovende toekomst toe met films die de platgetreden paden omzeilen en mij  verrassen, telkens weer. Veel succes.”
Maaike Neuville


“Dankzij MOOOV behoort de wereld ons toe… Lang leve MOOOV.”
 


Kadir Balci

"MOOOV, het klinkt anders dan dat het leest, want drie ogen staren me aan.
alsof het niet van hier is,
maar van een andere planeet komt, hier ver vandaan.
Je moet het zien om te kunnen lezen,
je moet het zien om te begrijpen,
het zegt wel ‘beweging’ of ‘beweeg’
maar het woord zelf staat stil,
en zwijgt
en schenkt me drie ogen,
waarvan ik één nog niet had.
Dankuwel"

Gust Van den Berghe “Elke film, van waar ook ter wereld, die iets moois, iets betekenisvols te zeggen heeft over het mysterie van het leven, is als een ster die, hoe ver ook, even opflikkert. Maar mensen kijken en luisteren niet meer naar de sterren... Decennia lang hebben Open Doek en Cinema Novo in hun orbit rond Vlaanderen gedraaid om ons dat licht door te geven. Vandaag wordt MOOOV gelanceerd. Bon voyage, you beautiful little sputnik!”
 

Peter Brosens en Jessica Woodworth


"Nu Cinema Novo en Open Doek met MOOOV samen voor een nieuw hoofdstuk gaan, kan ik hen enkel een mooie toekomst toewensen vol beklijvende films die ons een alternatieve, cinematografische blik op de wereld gunnen. You gotta MOOOV on!"
Roel Van Bambost


"Ik wens MOOOV een weg vol ontroering, koffers vol heerlijke films  en de wereld in volle zalen. Succes! En tot bij de volgende voorstelling.”

Annick Ruyts

“Fijn te zien dat jullie de grote uitdaging aangaan dit nieuwe filmfestival te creëren. Hopelijk zal er veel artistiek talent ontdekt worden! Ik wens dat MOOOV veel dromen en de nodige motivaties kan bijeenbrengen om haar eigen identiteit te kunnen ontwikkelen.  Dat jullie een springplank mogen worden voor jonge filmmakers en dat we kwaliteitsfilms kunnen ontdekken tijdens MOOOV!”Amira Daoudi


“MOOOV, altijd in beweging en nieuwsgierig naar de films die het verschil maken. MOOOV, geen verhuis van een filmfestival maar een verruiming.”

Kris Dewitte“Ik wens dat MOOOV alle liefde voor en kennis van film die CINEMA NOVO en OPEN DOEK al rijk waren, mag verenigen in het kwadraat.”
Charlotte Vandermeersch