Festival voor scholen

Op niet minder dan 11 locaties verspreid over Vlaanderen, kan je met je leerlingen naar ons filmfestival.
MOOOV presenteert er een ruim aanbod wereldfilms, voor alle onderwijsniveaus en types; zowel voor kleuters, lager als secundair onderwijs, voor ASO, TSO, BSO en BuSO. Voor elk wat wils dus. En ligt je school niet op wandelafstand van de bioscoop, dan zorgen wij ervoor dat bussen van De Lijn jullie aan de schoolpoort komen oppikken en rechtstreeks naar het festival voeren. Lekker makkelijk dus.

Bij elke film die wij aan scholen aanbieden, maken wij uitgebreid lesmateriaal aan, waarnaar je via de filmpagina’s zelf rechtstreeks kan doorklikken. Ideaal om de bespreking klassikaal te starten via het smartboard!

MULTICULTURELE DAGUITSTAP
Of maak je van je festivalbezoek graag een daguitstap? Geen probleem. Snuffel snel in onze lading nieuwe festivalaanbiedingen door hiernaast te klikken op de festivallocatie van je keuze. Samen met lokale partners werkten we aan dagvullende festivalactiviteiten die het zicht op de wereld van uw leerlingen ongetwijfeld helpen opentrekken. Afhankelijk van de locatie, heb je de keuze te werken rond brandend actuele thema’s als migratie en diversiteit, aan de slag te gaan in multidisciplinaire activiteiten of op stap te gaan voor verrassende bezoekjes. Een aanrader voor zowel lager als secundair onderwijs!