NAAR DE SELECTIE VAN 11.11.11 IN CINEMA ZUID

Vertrekkend van een film is het vaak iets makkelijker actuele thema's toe te lichten, delicate onderwerpen naar voor te schuiven of gewoon een goed gesprek in de klas op gang te trekken. MOOOV trekt niet alleen met zijn filmfestival - eind april - door Vlaanderen maar biedt scholen het hele jaar door graag een interessant filmaanbod met bijhorend lesmateriaal.

Nieuw is dat we, tot het eind van dit schooljaar, samen met partners 11.11.11 en Cinema Zuid een filmprogramma aanbieden, zowel voor lager- als secundair onderwijs. Ideaal als aanzet voor een project of les rond de vluchtelingenproblematiek, recht op onderwijs, vrouwenrechten, de privatisering van water, vrede, het Israelisch-Palestijns conflict, sloppenwijken, kindsoldaten, AIDS, ...

Naast het filmaanbod met bijhorend lesmateriaal van MOOOV biedt 11.11.11 daarbovenop thematisch aanvullende tips. Voor meer info kan je bij >> 11.11.11 terecht. Cinema Zuid zorgt er dan weer voor dat het een gezellige en aangename voorstelling wordt. Tijd dus voor een bijzondere filmervaring, om daarna in de klas het thema uit de film grondig uit te spitten.

_______________________________

Of heb je het liever een tikje exclusiever?

Op vrijdag 28 april organiseren Broederlijk DelenStudio Globo en Oxfam-Wereldwinkels de 3de editie van Picknick Plein Public. Van 12u 14u gonst het op Theaterplein in hartje Antwerpen weer van de bedrijvigheid. Je kan er deelnemen aan een eerlijke picknick terwijl op  de achtergrond animatie en muziek speelt.

Wie zijn picknickdag wil uitbreiden, kan tijdens de voormiddag aansluiten bij een filmvoorstelling van The Invisible City, een documentaire rond het vluchtelingenkamp van Kakuma. Ter voorbereiding volg je online het verhaal van de regisseur en de bewoners van het vluchtelingenkamp. Samen met de leerlingen diep je de geopolitieke context van de bewoners uit dankzij de input van de redactieploeg van Rudy Vranckx. Stevig voorbereid en voorzien van een pak achtergrondinformatie trek je daarna met je leerlingen naar de filmzaal om er een voorstelling van The Invisible City bij te wonen. Kostprijs voor deze filmvoorstelling is 4€50/lln.

Geïnteresseerd? Meer info? Mail naar dolores.beysen@mooov.be.

_______________________________

praktisch

* Je kan voor je klas een voorstelling boeken op een datum in onderling overleg met MOOOV.
* Alle voorstellingen vinden plaats in Cinema Zuid, Waalsekaai 47, Antwerpen.
* Hieronder vind je een overzicht van de films die we aanbieden. Je bent vrij een film en een datum naar keuze te prikken.
* Reserveren kan tot 3 weken voorafgaand aan de voorstelling. Mail je datumkeuze, samen met je filmkeuze en het aantal leerlingen waarvoor je wil boeken naar dolores.beysen@mooov.be. Wij plannen dan meteen jullie voorstelling in of bekijken samen eventuele aansluitmogelijkheden.
* Kostprijs is 4€50/lln.
* Bij elke film krijg je gratis lesmateriaal om een nabespreking in de klas makkelijk te maken.
* Wil je gebruik maken van het openbaar vervoer om tot aan de bioscoop te rijden, dan kan dat gratis via >> dynamoOPWEG.

Het filmaanbod