Peuters welkom!

Op donderdag 26 april, van 9u tot 11u30, organiseren MOOOV en de Stad Turnhout een Peuterspeelpunt op het festival, in UGC Turnhout. Kom met je crèche of peutertuin naar het festival om er te spelen, ontmoeten, babbelen én natuurlijk om een beetje film te kijken.

MOOOV zorgt voor een aangepast kort filmprogramma voor de allerkleinsten, terwijl het Peuterspeelpunt zorgt voor een veilige speelomgeving.

Wil je als ouder met een jong kind aansluiten? Dat kan. In dat geval schrijf je in via an.docquier@turnhout.be.

Crèches, onthaalmoeders en peutertuinen die interesse hebben, schrijven in via dolores.beysen@mooov.be, met vermelding van de naam van hun organisatie en het vermoedelijke aantal peuters dat mee zal komen. Prijs op aanvraag.

Crèches en peutertuinen uit Turnhout kunnen via de Mondiale Raad van de Stad Turnhout financiële ondersteuning krijgen voor hun deelname. We helpen je graag op weg met je aanvraag.

Allemaal op de fiets!

Zin om een keertje met de fiets naar ons festival te komen? Dat is meteen goed om aan verkeerseducatie te doen en om voor of na de film een picknick in te plannen. Gezellig met z'n allen in openlucht.

Op zoek naar extra fietsbegeleiders? Dat kan! Samen met de Fietsersbond van Turnhout bekijken we de mogelijkheden voor jullie. MOOOV zorgt voor extra fietsenstalling aan UGC!

doelgroep: vanaf 2de graad lager- tem 3de graad secundair onderwijs
data in onderling overleg
extra kosten: geen

FEEESTIVALDAGEN

Voor het 3de jaar op rij organiseren MOOOV en de Lerarenopleiding van de Thomas More Hogeschool, Campus Blairon, FEEESTIVALdagen. Voormiddag zak je in de zetels van UGC Turnhout heerlijk weg voor een film, tijdens de middag zoek je een plaatsje op het gras om je picknick op te eten en vanaf 12u30 ga je met de studenten van Thomas More aan de slag rond de film die je zag. Je schuift door voor een creatieve workshop en een nabespreking van de film. Het wordt weer een topdag!

Schrijf tijdig in! Er kunnen maximum 220 leerlingen deelnemen per namiddag!

doelgroep: lager onderwijs
duur: voormiddag film, namiddag workshops. Einde voorzien om 15u.
data: 17, 19, 20 en 24 april
extra kosten: geen

Museumzoektocht

Spelenderwijs leren de leerlingen de geschiedenis van de stad en regio kennen. De opdrachten zijn gevarieerd, interactief en gebaseerd op de verschillende personages van ‘Hotel Taxandria’: Wiske het Hert, de Vrouwen van Turnhout, de torenwachter, de internaatstudente, de archeoloog,…

De tocht kan individueel of in groepjes gedaan worden. De bijhorende brochure bevat bovendien leuke weetjes!

doelgroep: 3de graad lager onderwijs
max. aantal: 40 lln
duur: 1u30
data: 23, 24, 26 en 27 april - namiddag
extra kosten: geen

Talkshow met Ketnet

Donderdag 19 april - 13u15 - met Ketnetwrapper Thomas als gastheer!

Een talkshow, aan elkaar gepraat door Ketnetwrapper Thomas! De talkshow wordt opgebouwd rond 3 korte documentaires, helemaal op maat van kinderen. Maak kennis met Shaza, Safia en Tareq die in Nederland zijn terecht gekomen nadat ze wegvluchtten uit hun land.

Samen kijk je naar de documentaires, nadien start Thomas het gesprek op in de zaal. De documentaires bieden ongetwijfeld veel stof tot discussie!

Wil je er bij zijn? Reserveer dan snel je plaatsen, want de zitjes zijn beperkt.

doelgroep: 4de, 5de en 6de leerjaar
extra kosten: buiten de prijs van het filmticket (3€90) zijn er geen extra kosten.

nabespreking in je klas

Studenten van de lerarenopleiding van de Thomas More-Hogeschool en de KDG-Hogeschool staan klaar om na de filmvoorstelling met de leerlingen aan de slag te gaan in je klas. De studenten zorgen gedurende 1 of 2 lesuren voor een creatieve nabespreking van de film waarbij reflectie centraal staat.

In samenspraak met de studenten kies je zelf dag en uur waarop ze naar je klas komen.

doelgroep: kleuter-, lager- en secundair onderwijs - alle onderwijstypes
extra kosten: geen

Een stukje geschiedenis

Ga samen met een gids doorheen het Taxandriamuseum en krijg zo een hele brok geschiedenis van Turnhout en de ruime regio mee. Laat je omver blazen door wist-je-datjes en schitterende verhalen.

doelgroep: lager- en secundair onderwijs
max. aantal: 25 lln
duur: 1u30
data: 16, 17, 19, 20, 23, 24, 26 en 27 april - zowel voor- als namiddag

Peepshow

Reis jij graag in een supersnelle trein? Tuur je dan naar grazende koeien of kijk je stiekem binnen in de achtertuintjes vanuit het treinraam? Tijdens de workshop ‘Peepshow’ bestuur je zelf een filmende locomotief. Je gaat aan de slag met een actiecamera en bouwt een eigen decor in een klein kabinet. De hele groep maakt één kortfilm, gefilmd vanuit een speelgoedtrein. Een verrassend kunstproject, begeleid door een kunstdocent van Kunst in Zicht.

doelgroep: Buitengewoon onderwijs
max. aantal: 20
duur: 2u30
data: 16, 17, 19 en 20 april - zowel voor- als namiddag
extra kosten: geen

Speeddaten

Samen met het Centrum voor Basiseducatie Turnhout organiseert MOOOV bijzondere ontmoetingen tijdens een sessie 'speeddaten'. De leerlingen maken, via een doorschuifsysteem aan praattafels, kennis met anderstalige nieuwkomers, die op hun beurt hun Nederlands kunnen oefenen. Via een vraag en antwoordgesprek kom je te weten wie de persoon voor je is en wat hem zoal bezighoudt. Kleine opdrachten zorgen voor ontspanning en gezelligheid. Tijdens de middag wordt er samen gepicknickt.

doelgroep: vanaf het 4de leerjaar tem het 6de secundair onderwijs
max. aantal: 25 lln
duur: 2u
data: donderdag 26 en vrijdag 27 april - voormiddag
extra kosten: geen

Vieze vingers

Drukken of stempelen met inkt, je krijgt er vieze vingers van maar ook een ontzettend mooi resultaat! In het jeugdatelier van het Speelkaartenmuseum kan je naargelang je leeftijd een andere techniek uitproberen en naar huis keren met een prachtig kunstwerk.

doelgroep: 2de en 3de graad lager onderwijs
max. aantal: 25 lln
duur: 2u
data: 16 april - namiddag, 17 en 19 april - voor- en namiddag, 20 april voormiddag
extra kosten: geen

Kruisboogschieten

In de jachtkamer van het Taxandriamuseum hangen heel oude kruisbogen aan de muur. Jagen is vandaag niet alleen meer voor adellijke dames en deftige heren, ook kinderen kunnen een speelgoedversie van de kruisboog testen in het museum. Het Turnhouts tafereel dat als doelwit dient wordt ook omgetoverd tot een kijkdoos om mee te nemen naar huis.

doelgroep: 1ste en 2de graad lager onderwijs
max. aantal: 30 lln
duur: 1u30
data: 23, 24, 26 en 27 april - namiddag

Moskeebezoek

Maak samen met je leerlingen kennis met de plaatselijke moskee, zijn rituelen en gebruiken. Luister naar het verhaal van de begeleider en laat daarna al je vragen op hem los. Je komt ongetwijfeld met een pak nieuwe indrukken en informatie weer buiten.

doelgroep: secundair onderwijs
max. aantal: 25
duur: 1u30
data: in onderling overleg
extra kosten: geen

museumbezoek

Ga, onder begeleiding van een gids, op ontdekking doorheen het Speelkaartenmuseum en volg het maken van speelkaarten van heel dichtbij. Benieuwd naar de 'zaal van de toekomst'? De gids vertelt er je alles over!

doelgroep: lager- en secundair onderwijs
max. aantal: 40 lln
duur: 1u30
data: 16, 17, 19, 20, 23, 24, 26 en 27 april - voor- en namiddag
extra kosten: geen

inschrijven

Inschrijven voor een randactiviteit is nodig en kan via dolores.beysen@mooov.be, tenzij anders vermeld staat bij de activiteit.