Talkshow met Ketnet

Dinsdag 17 april, met Ketnetwrapper Sarah als gastvrouw.

Een talkshow, aan elkaar gepraat door Ketnetwrapper Sarah! De talkshow wordt opgebouwd rond 3 korte documentaires, helemaal op maat van kinderen. Maak kennis met Shaza, Safia en Tareq die in Nederland zijn terecht gekomen nadat ze wegvluchtten uit hun land.

Eerst bekijk je samen de documentaires, daarna start Sarah het gesprek in de zaal. De documentaires bieden ongetwijfeld veel stof tot discussie!

Wil je er bij zijn? Reserveer dan snel je plaatsen, want de zitjes zijn beperkt.

doelgroep: 4de, 5de en 6de leerjaar
extra kosten: buiten de prijs van het filmticket (3€90) zijn er geen extra kosten.

Vel tegen vel

In samenwerking met Vel tegen vel en de Lerarenopleiding van de VIVES Hogeschool organiseert MOOOV een workshop waarin de leerlingen, ter voorbereiding van een voorstelling van THE EAGLE HUNTRESS, alles leren over de bouwstenen van film. De studenten komen naar jouw school om zowel voor als na de voorstelling met de leerlingen aan de slag te gaan.

Tijdens de voorbereiding ontdekken de leerlingen op een heel actieve manier het belang van beeld, muziek en achtergrondgeluiden voor het vertellen van een verhaal. Ze oefenen in observeren, interpreteren en symbolisch denken.  Zo gaan ze met andere ogen en oren naar de filmvoorstelling.
Tijdens de nabespreking ontdekken de leerlingen dan weer dat ze meer gezien hebben dan ze dachten. Door al hun visies en meningen bij elkaar te leggen, leren ze van elkaar en krijgt de puzzel steeds meer vorm.

doelgroep: 1ste graad secundair onderwijs - enkel in combinatie met een voorstelling van The Eagle Huntress
data workshop en nabespreking: in onderling overleg met de studenten
extra kosten: geen
inschrijvingen en meer info: charlotte.forrier@bruggeplus.be

Inleefspel

Samen met het Rode Kruis Opvangcentrum organiseert MOOOV een inleefparcours waarbij de leerlingen grondig kennis maken met het leven in en rond het opvangcentrum. In een één uur durende actieve ontmoeting ga je door het traject dat een nieuwkomer moet afleggen eens hij in het opvangcentrum toe komt. Een boeiende en beklijvende ervaring!

doelgroep: 6de leerjaar
data: dinsdag 17 april - zowel voor- als namiddag
max. 1 klas per uur
extra kosten: geen

inschrijven

Inschrijven voor een randactiviteit is nodig en kan via dolores.beysen@mooov.be, tenzij anders vermeld staat bij de activiteit.