Filmeducatie

Een heel jaar door zorgt MOOOV, zowel op vraag als tijdens het filmfestival,
voor een uitgebreid aanbod films voor alle leeftijden.

Op niet minder dan 11 locaties, verspreid over Vlaanderen, komen eind april meer dan 30.000 leerlingen naar ons filmfestival.
MOOOV presenteert er een ruim aanbod wereldfilms, voor alle onderwijsniveau's en type's; zowel voor kleuters, lager als secundair onderwijs, voor ASO, TSO, BSO en BuSO. Voor elk wat wils dus.
Nog niet bekend met ons aanbod? Zin om ook eens een kijkje te komen nemen? Alleen of met je klas? Het kan allemaal...

Je kan met je leerlingen naar een festivaleditie komen op volgende plaatsen en data: (voor meer praktische info: klik op de locatie van jouw keuze)

>> Beringen-Koersel: 18 april tem 4 mei 2016

>> Brugge: 18 april tem 29 april 2016

>> Dilbeek: 12, 15, 22 en 26 april 2016

>> Geel: 2 mei tem 4 mei 2016

>> Genk: 25 april tem 29 april 2016


>> Lier: 18 april tem 29 april 2016

>> St.-Niklaas: 25 april tem 29 april 2016


>> Turnhout: 18 april tem 29 april 2016

Bij elke film die wij aan scholen aanbieden, maken wij een uitgebreide lesmap, die je als pdf gratis kan downloaden via de filmpagina’s zelf of die je via mail krijgt toegestuurd. Je kan op de filmpagina ook meteen doorklikken naar een digitale filmfiche, ideaal om de bespreking klassikaal te starten via het smartboard.

Lesmappen van iets oudere titels vind je in ons >> lesmappenarchief.

Een overzicht van alle filmfiches kan je terug vinden op >> www.filmfiches.be

Wil je graag doorheen het jaar met je leerlingen naar een film uit ons aanbod? Ook dat is mogelijk. Neem hiervoor contact op met dolores.beysen@mooov.be. Let wel: de formule film + busvervoer geldt exclusief voor de festivalperiodes. Een filmvoorstelling buiten de festivalperiode kost 4€50/lln. Leerkrachten gratis.

Op tijd en stond trekken wij door het land met een lading gratis films voor leerkrachten. De ideale manier om kennis te maken met ons schoolaanbod. Ben je er graag bij de volgende keer? >> hier vind je de data van de volgende gratis voorstellingen.