Shahrbanoo Sadat

Shahrbanoo Sadat is een jonge Afghaanse filmmaakster. In 2013 begon ze haar eigen productiebedrijf Wolf Pictures in Kabul. Haar eerste langspeelfilm Wolf and Sheep werd geselecteerd voor ontwikkeling binnen de Cannes Cinefondation Residency, toen zij 21 jaar oud was - de jongste kandidaat tot dan toe. Vorig jaar was de film  geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes.

media image

SIMON VREBOS

Simon Vrebos’ liefde voor de film begon na het bekijken van Bambi. Later studeerde hij culturele agogiek en wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Brussel. Daar ontdekte hij het werk van Henri Storck, Raoul Servais, Leni Riefenstahl en Alfred Hitchcock. Simon begon na zijn studies bij Radio 1 en Klara en werkt nu al enkele jaren voor CANVAS.

media image

JUNE JUNO

June Juno is een jonge fotografe uit Medellin, die een bijzondere band heeft met gebouwen en landschappen. Locaties zijn sterker dan mensen, een plek sterker dan de ervaring. Ze heeft deelgenomen aan meerdere groepstentoonstellingen, maar er waren ook twee solo tentoonstellingen. Speciaal voor het filmfestival maakte zij een nieuwe foto. die al heel wat solo of groepstentoonstellingen heeft gemaakt.

media image

HANNA ATALLAH

Hanna Atallah is filmmaker en producent. Hij is ook oprichter en artistiek leider van Filmlab Palestine. Deze instelling wil  de Palestijnse filmcultuur versterken. Er zijn workshops, activiteiten, waar jonge filmmakers mekaar kunnen ontmoeten en kunnen discussiëren over film. Hanna Atallah en zijn team organiseren ook het jaarlijkse filmfestival Days of Cinema in Palestine.

media image

De Canvas-Award

De CANVAS-Award wordt uitgereikt op de slotavond van het festival. De prijs is goed voor een bedrag van 5.000€.
Daarnaast wordt de winnende film ook aangekocht door CANVAS.