Ciné Horizon haalt films uit alle hoeken van de wereld naar jouw gemeente!

Ciné Horizon is een project van MOOOV, de provincie Antwerpen en het Wereldhuis van de provincie West-Vlaanderen. Ontdek parels uit het alternatieve filmcircuit van overal ter wereld, in jouw lokale gemeente: met Ciné Horizon kan je bijzonder eenvoudig én voordelig een lokale filmvoorstelling organiseren van een film met zicht op de wereld.

Waarom kiezen voor wereldfilm?

Film is een machtig medium met een directe emotionele en sociale impact. Want een film kijken, dat is mensen ontmoeten in een aangename sfeer. Tegelijk houden films de vinger aan de pols van de hedendaagse samenleving.

Door het zien van films uit de hele wereld krijg je meer voeling met andere volkeren, culturen en realiteiten. De visie van een regisseur uit Afrika of Azië kan zo ook jouw canvas op de wereld verruimen.

Kriebelt het?

Kan je een geschikte accomodatie voorzien en instaan voor lokale organisatie en bekendmaking? Dan kunnen er jaarlijks in jouw gemeente minstens 3 (of maximaal alle films uiteraard) filmavonden geprogrammeerd worden onder de noemer 'Ciné Horizon'!

Benieuwd waar en wanneer je naar films uit het nieuwe seizoensaanbod van Ciné Horizon kan gaan kijken? Neem dan een kijkje op onze 'Binnenkort bij MOOOV'-pagina. De kalender voor de lokale vertoningen in de provincie West-Vlaanderen vind je hier. De kalender voor de provincie Antwerpen vind je hier.

Meer info?

  • Benny Haesebrouck - benny.haesebrouck@mooov.be - 050 34 83 54 (West-Vlaanderen)
  • Dolores Beysen - dolores.beysen@mooov.be - 014 47 23 34 (Antwerpen)