Mental Movies is een internationaal concept van de Argentijnse guerrilla-uitgeverij Clase Turista.
Een schrijver schrijft een scenario voor een film op 2 A4's. Een beeldende kunstenaar ontwerpt de filmaffiche. Een muzikant schrijft een soundtrack. Alles komt er, behalve de film zelf.
Sinds 2010 werden Mental Movies gecreëerd in Buenos Aires, Mexico City en Berlijn.

MOOOV en het Mestizo Arts Platform uit Antwerpen brengen dit project nu naar België. Het plan is om elke twee jaar nieuwe Mental Movies te ontwikkelen, steeds in samenwerking met het gastland van MOOOV. Voor deze eerste editie heeft het Colombiaanse FIDAAC de curatie van de drie.
 

De muziek wordt gemaakt door Enrique Noviello, een in Antwerpen gevestigde Argentijnse zanger/muzikant/componist/arrangeur. Hij zingt en musiceert energiek en belichaamt een stevige portie zongerijpte Latijns- Amerikaanse levenslust. Onder meer Bart Peeters en Rocco Granata, met wie hij samenwerkte, zijn fan. De installatie is gemaakt door Jef Merckx en Studio Kuurjeus.
 

FIDAAC is een onderdeel van Lomas. Lomas is een project van het Colombiaans-Franse koppel Jorge Mario Parra Restrepo en Aurélie Carmouze. Vanuit Lomas zoekt dit jonge koppel elk jaar opnieuw partners voor het rondreizende Festival Itinerante De Artes Audiovisuales Colombianas (afgekort FICAAC), organiseren zij allerlei workshops rond cinema en stellen zij residenties voor filmmakers ter beschikking en programmeren ze in Medellín, de tweede grootste stad van Colombia elkjaar het internationaal film festival MIFF.

Toegang is gratis.

Praktisch

  • Locatie
    UGC
    Graatakker 99, 2300 Turnhout
  • Datum
    18 april 2017 - 30 april 2017